16. marraskuuta 2017

4 urospentua syntyi tänään!

Tämä synnytys menikin hieman pidemmän kaavan kautta. Melko väsyneenä kirjoittelen, joten tässä tarinaa lyhyesti kerrottuna. 

Pennut syntyivät viime yönä (vrk 66), saimme 4 ihanaa poikaa! Värijakauma menee niin että kaksi ovat mustia ja kaksi ruskeita. Synnytys oli tosiaan pitkä ja kävimme hakemassa vauhtia Savitaipaleelta päivystävän lääkärin luota. Ensimmäinen pennuista syntyi autoon hieman ennenkuin ehdimme eläinlääkärille (noin klo.03:30) ja toinen pentu sitten eläinlääkärin pihaan. Kolmas pentu syntyi eläinlääkärin pöydälle, kovasti Roka yritti pentua ponnistaa ulos ja saatuaan hieman oksitosiinia saatiin pentu sitten syntymään. Sitten lähdettiin takaisin kotiin. 

Jonkin aikaa mammakoira ehti pentujaan imettää, tunsimme vielä yhden pennun liikkeet, eli tiesimme sieltä vielä pentua odottaa. Neljäs poika syntyi sitten noin kuuden aikoihin, jonka jälkeen Roka rauhoittui pentuja imettämään ja hoitamaan. 

Päällimmäisenä mielessä on se, kuinka hienoa työtä Roka teki ja kuinka hyvin sen kanssa meni mm. eläinlääkärissä ja automatkalla. Se luottaa ihmisiin ja sen kyllä näkee. 
Kaikki neljä urospentua ovat hyvin elinvoimaisia, eikä ketään tarvitse sen kummemmin auttaa. Tasakokoisia ovat, painot noin 350-400g välillä, eli eivät olleet syntyessään mitään pikkupoikia. 

Toki olisi ollut kiva saada pentueeseen edes yksi narttu, mutta tottakai ollaan urospentueestakin tyytyväisiä ja kiitollisia. Tärkeintä oli, että kaikki meni kuitenkin ihan hyvin.

Pennuista on ollut tosi paljon kysyntää, narttua odottaneille ei tästä nyt pentua syntynyt. Useita mukavia kyselyitä on myös uroksista tullut, kotivalinnat selviää sitten hieman myöhemmin. Viesteihin vastailen sitä mukaan kun ehdin. Onneksi minulle kuitenkin sattui vapaapäivä, menen huomenna vasta töihin. 

 
 Roka on niin rauhallinen, varma ja hyvä emä

 Pikaisesti otettiin kuvat jokaisesta pennusta, kauaa ei tähän käytetty aikaa, että Roka saa sitten keskittyä rauhassa pentujen hoitoon. Tässä nämä ihanat ovat: 

 Ensimmäisenä syntynyt, ruskea poika. 
Reilun kokoinen pentu ja vahvaluustoinen. 
Hänellä oli niin kiire maitobaariin, että ei olisi malttanut millään olla sylissä.
Tummempi väriltään verrattuna toiseen ruskeaan poikaan. 

Toisena syntynyt, musta poika. 
Pentueen pienin, vaikka eihän näistä kukaan ole pieni. 
 Valkoinen merkki rinnassa. 
Sileämpi turkiltaan verrattuna toiseen mustaan poikaan.
Tosi ketterä ja nopea jo nyt liikkeissään. 

Kolmantena syntynyt, ruskea poika. 
Tämä on ruskeista hieman vaaleampi väriltään, 
nenä aika punainen.  
Tosi virkeä pentu heti synnyttyään. 

Neljäntenä syntynyt, musta poika. 
Pörröisempi turkki verrattuna toiseen mustaan pentuun. 
Varsin tyytyväinen poika on hän. 
Valkoinen merkki rinnassa. 
Heti synnyttyään paino 380g.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti