16. elokuuta 2018

Lpr näyttely + rallytoko + epävir. agikisa

Viime viikonloppuna olikin paljon koiramenoja, vaihtelevalla menestyksellä. 

Eli aloitetaan lauantan näyttelystä. Koda, Hilda ja Jilla oli ilmoitettu sinne ja olipa kiva kun oli näyttelypaikka niin lähellä. 
Heelerit tuomaroi Elena Ruskovaara ja Hilda liikkui paremmin kuin Luumäellä. Meidän tulokseksi Eri/1, eli sen vikan sertin metsästys jatkuu edelleen. Harmi kun tässä lähellä ei nyt loppuvuodesta näyttelyitä juuri ole, saattaa olla että jää sitten ensi vuoteen seuraavat näyttelykäynnit. 
Kelpiet tuomaroi Marja Talvitie. Kodan tulokseksi hienosti KP ja ROP-pentu. Tämä olikin Kodan viimeinen pentukehä, sillä pojat täyttävät tänään 9kk ja ovat siis iältään junnuja. 
Jillan tulokseksi VSP ja VSP-veteraani, mummokoira on luottopeli :) 

 Kelpie-edustus Jilla ja Koda

Sunnuntaina oli vuorossa rallytokokisa tässä Lappeenrannassa. En oikein osannut päättää ketä sinne ilmotan, joten laitoin sitten kaikki kolme. Muistutus itselle: kolme koiraa on omalle keskittymiselle liikaa. Talkoilin vielä aamulla voittajaluokan ajan, joten päivä venyi aika pitkäksi. 

Jilla oli avoimessa luokassa ja teki rauhallisen suorituksen, hyvä fiilis jäi radasta. Pisteitä kertyi 99/100p ja sillä irtosi luokan voitto ja koska tämä oli seuranmestaruuskilpailu, voitettiin myös avoimen luokan seuranmestaruus. Tämä oli Jillan kolmas hyväksytty tulos avoimesta, joten sai myös koulutustunnuksen RTK2. Tässä kohtaa Jilla jää eläkkeelle rallytokosta, tähän tulokseen on hienoa lopettaa. Toki saa vielä kulkea treeneissä mukana ja tehdä kivoja juttuja, koska kuitenkin se tykkää hommia tehdä. Kyllä minulla meni "roska silmään" meidän radan jälkeen ja annoin extra paljon herkkuja. 

Hildan kohdalla tein virheen, kun laitoin sen kisaan niin nopeasti luonnetestin jälkeen. En huomannut aikaisemmin että sillä olisi jäänyt luonnetestistä mitään kuormitusta. Nyt kuitenkin tilanteen alku eteni samoin kuin luonnetestissä (mikrosirun tarkistus, tavallinen kaulapanta jne.), joten se ei oikein ollut kisassa oma itsensä. Sijaistoimintona haisteli maata ja vilkuili tuomaria ja kehäsihteeriä epäillen kai että hyökkääkö joku. Keskeytin radan. 
En usko että Hilda olisi ottanut itse kisatilanteesta painetta, koska aikaisemmin kesällä käyty epävirallinen rallykoe meni iloisella mielellä ja kaikinpuolin hyvin. Nyt vain treeniä, jotta muistaa ettei kyse ole luonnetesti tilanteesta vaan rallytokosta, josta kovasti tykkää.

Olin itse jo ihan väsynyt Tamskun suorituksen kohdalla ja sählättiin molemmat siellä radalla. Pari kertaa ainakin hihna kiristyi ja saatiin muutama -10p menetys suorituslinjan vuoksi, kun Tamsku edisti ja poikitti. Se oli vähän vallaton ja keskittyminen herpaantui, minun pitäisi muistaa antaa sille suht napakat käskyt. Jäätiin kolmen pisteen päähän hyväksytystä suorituksesta. Nyt treeniä lisää ja uutta matoa koukkuun, yksi hyväksytty tulos meiltä puuttuisi koulutustunnuksesta. 

Kuva: Anne Topra 

Maanantaina ajeltiin Imatralle agilityn epäviralliseen kisaan. Melko vähälle on treenit jäänyt meillä nyt. Ilmoitin Hildan supermölleihin ja mölleihin. Ekalla radalla meillä sattui yksi virhe, kun Hilda bongasi radan laidalta keinun ja luuli että ohjasin siihen, joten ehti esteellä käydä. Supermölliradalta meille sija 2. 
Möllirata meni nappiin ja sieltä virheetön suoritus. Samalta radalta saatiin myös voitto. Tosi hyvä fiilis jäi, Hilda irtosi hyvin, oli kokoajan kuulolla ja kääntyi napakasti. Sen kanssa on tosi kiva tehdä rataa. 

Tässä meidän möllirata


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti