11. syyskuuta 2022

Nastan pentujen kuulumisia

Kertaan vielä vähän menneitä tapahtumia, tämä on siitä kätevä paikka että jää sitten itsellekin asioita muistiin. Eli pennut syntyivät keskiviikkona 7.9, päivää ennen laskettua aikaa. 

Nastan lämmöt tippuivat tiistaina 6.9 klo.06:30 jolloin lukema oli 36,7. Lämmöt lähti samana päivänä nousuun, klo.19 lukema oli 37,0. Synnytys lähti etenemään hyvin, 7.9 klo.09:24 meni vedet mutta sitten meni muutamia tunteja ettei ensimmäistä pentua kuulunut. 

Lähdimme eläinlääkäriin ja taisi olla noin klo.12:30 kun pääsimme sinne paikalle. Eläinlääkäri tutki Nastaa ja totesi että ensimmäinen pentu taitaa olla hankalassa asennossa. Ensin kuitenkin halusi kokeilla kalkki ja oksitosiini, olisiko siitä ollut apua. Ei ollut, yrityksistä huolimatta pentua ei saatu tulemaan. Tilannetta tarkasteltiin ultralla ja kaikilta pennuilta löytyi syke. Toinenkin eläinlääkäri kokeili auttaa ja totesi saman, että pennun asento vaikuttaa hyvin hankalalta. 

Sektioon päätyi tämä homma ja olikohan noin klo.15:30 kun saimme pentuja hierottavaksi ja toki niitä piti lämpimänä pitää. Olivat sektion jälkeen vähän unisia ja velttoja, joku enemmän ja toinen vähemmän. Siitä ne kuitenkin virkosivat ja olivat sitten oikein tomeria pentuja. Nasta oli alkuun toki lääketokkurassa, mutta alusta asti hoiti pentuja hyvin ja otti ne heti omakseen, onneksi. 

Pennuista poika on isoin ja jossakin valossa aavistus vaaleampi väriltään kuin kaksi siskoa. Vaalein tai punaisin on Susu, jolla myös pieni valkoinen merkki rinnassa. 

Tässä pentujen painoja syntymäpäivältä klo.19:50. Ovat siis ehtineet maitoa saada, joten ihan varsinaisia syntymäpainoja emme tiedä. 

Akseli (joka nykyisin Lenni): 383g
Susu 298g
Suffeli 317g 
Kismet 360g 

Painoja 8.9 klo.17 

Lenni 430g 
Susu 348g 
Suffeli 335g 
Kismet 390g 

Painoja 9.8 klo.9:15 

Lenni 473g 
Susu 390g
Suffeli 380g 
Kismet 430g 

Painot ovat vain sellaisia suuntaa antavia. Meidän vaaka on herkkä ja pennut eivät pysy paikallaan, joten lukema vaihtuu aikamoista tahtia! 

Haava näyttää siistille ja maitoa tullut tosi hyvin. Nasta on erinomaisen hieno ja hyvä emä. Toki olen mestari olemaan asioista huolissaan, joten onhan tämä ollut aika rankka viikko. 

Pojalle oli heti alusta asti koti olemassa. Muuten en ole kotijuttuja ehtinyt miettiä yhtään. Odotetaan vielä vähän että pienet kasvaa. Sen tiedän kuitenkin, että kaikille sellaisille joille olisin pennun suonut, ei valitettavasti tule riittämään. Näistä on ollut todella paljon kysyntää, kiitos kaikille mielenkiinnosta. 


Alla olevissa kuvissa pennut ovat 3 päivää. 
Järjestys menee niin että Lenni, Susu, Suffeli ja Kismet. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti