1. tammikuuta 2018

Kooste vuodesta 2017

Tässä vielä pieni kooste siitä, mitä vuosi 2017 piti sisällään. Kursivoidulla on kopioitu niitä mietteitä mitä olen vuosi sitten kirjoittanut tänne blogiin ylös.

Jilla saa tehdä juuri sitä mistä tykkää ja sehän onneksi tykkää melkein mistä vain. Rallytokossa kisataan jos kalenteriin sattuu sopivasti kokeita ja tavoitteeksi laitan RTK2. En ole vielä päättänyt ilmoitanko Mama-koiraa näyttelyihin. 

- Jillan kanssa kisattiin rallytokossa tuloksena Avo-luokasta hyväksytty tulos. Koe oli myös Lpky:n seuranmestaruuskoe ja pisteet riittivät Avo-luokan seuranmestaruuteen. Käytiin myös kerran epävirallisessa rallytokokisassa, sieltä hyväksytty tulos myös. 
Muuten ei kisattu missään tai käyty näyttelyissä, mutta pieniä treenejä aina välillä ollaan tehty. 
Eläinlääkärissä käytiin korvatulehduksen vuoksi. 
Jilla täytti myös 10 vuotta ja on edelleen reipas ja pirteä mummokoira.

Tamsku pääsee myös rallytokoon jos kokeita sattuu tähän lähistölle ja saadaan koepaikka. Tavoitteena saada hyväksytty tulos. Kyltit menee meillä kivasti, minusta sen hihnan kanssa on vain hankalaa mennä. Tamsun näyttelytavoite täyttyi jo edellisenä vuonna, joten voi olla että kehissä käydään vasta ehkä veteraanina, eli ensi vuonna. 
Tamskun kohdalla yksi tavoite on käydä myös sterilisaatiossa.


- Tamsku kisasi epävirallisessa rallytokokisassa saaden hyväksytyn tuloksen. Yksi virallinen rallykoe käytiin myös kesällä ja sieltä hyväksytty tulos. 
Käytiin tutustumiskäynnillä Nose Work-tunnilla. 
Tammikuussa oli Tamsun sterilisaatio, siitä se toipui tosi nopeasti. 

Hilda jatkaa agilityn osalta treenejään. Saa nähdä jos vaikka pääsemme johonkin putkiralliin (tai möllikisaan). Tavoitteena olisi kuitenkin oppia esteitä. Lisäksi jatketaan rallytokon osalta kylttien opettelua. 
Mh-kuvaus olisi myös ihan mielenkiintoinen, luonnetestiin en varmaan vielä tänä vuonna Hildaa ilmoita. Mh-kuvauksenkin ehtii myöhemmin, mutta ainakin jompikumpi käydään joskus tulevaisuudessa.
Näyttelykehissä olisi myös tarkoitus käydä aina välillä, laitetaan nyt rohkeasti tavoitteeksi saada eka sert. 


- Hildan kanssa agility on ihan hyvällä mallilla. Esteet osaa jo melko ok, paitsi kepit ovat ihan kesken. Epävirallisessa putkirallissa käytiin ja se meni hyvin. 
Rallytokoa treenattiin keväällä/kesällä, siinä vielä riittää hommaa. Epävirallisessa rallykisassa saatiin hyväksytty tulos. 
Mh-testi jää tulevalle vuodelle. 
Näyttelyissä Hilda kävi kolme kertaa, tuloksina kaksi Vara-sertiä ja yksi Sert. 
Cea-geenitestin ja silmäpeilauksen teetin sille, kummastakin puhtaat paperit. 

Aada on sijoituskoira, joten tälle vuodelle olisi sitten terveystarkit Aadan kanssa tavoitteena meidän osalta. 

- Aadan terveystarkit tehtiin (lonkat, kyynäret, polvet, silmät, selkä, sydänkuuntelu) ja sieltä tulokset olikin erinomaisia. 
Ilona kisasi rallytokossa Aadan kanssa ja saivat hyväksytyn tuloksen. Näyttelykehissä Aada kävi kahdesti, tuloksina EH/1 ja Eri/1. 

Minulla sitten onkin vähän erilainen vuosi tiedossa. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, olisi valmistuminen koulusta tämän vuoden asia. Se on osaltaan juttu mitä kovasti odotan ja toisaalta jännittää, että mitä sen jälkeen. Yksi selkeä tavoite on nyt tietysti ekana saada opinnäytetyö tehtyä. Toivottavasti olisi töitäkin sitten kun sen aika on. 

- Oppari saatiin tehtyä ja toukokuun lopulla valmistuin sairaanhoitajaksi ja onneksi töitäkin on ollut, juuri sellaisia kuin toivoinkin. 

-  Muutettiin loppukesästä omaan kotiin, ihanaan omakotitaloon.

Pentusuunnitelmien osalta ei ole nyt mitään kerrottavaa, joten palaan siihen sitten jos/kun on ajankohtaista. Osa on kysellyt onko Hildalle pentusuunnitelmia, mutta siihenkin asiaan palaan vasta myöhemmin. 

- Meidän neljäs kelpiepentue syntyi, se olikin yksi vuoden kohokohdista. 

Muuten tavoitteena on nähdä ystäviä ja kavereita, keksiä kivoja juttuja kasvattien ja niiden omistajien kanssa, sekä päivittää blogia tasaiseen tahtiin.

- Ystäviä ja kavereita ehdin kyllä näkemään, toki ensi vuonna toivon että vieläkin enemmän. Tutustuin myös uusiin ihmisiin. Kasvattien ja niiden omistajien kanssa treenattiin, pidettiin omat epäviralliset möllirallytokot ja jaettiin iloja sekä huolia. 
Blogia päivitin 94 kertaa, eli ihan sataan ei päästy. 

- Elvistä tuli tokovalio, Kuura kisasi agilityssä ja kävi näyttelyssä tuloksena PN2 & Vara-Cacib, Daisy kävi näyttelyssä tuloksena EH/4, Tarmo tuloksena EH/1 ja Tarmosta tuli myös isä seitsemälle pennulle (kennel Yacatis), Ruska ja Aada saivat terveystarkeista hyvät tulokset sekä lupaavia arvosteluja näyttelyistä. Papu on käynyt vaellusretkillä. Aada, Papi ja Daisy kävi porukalla koirauimalassa ja Alvin voitti meidän omat rallykisat. 

Jotain varmasti unohtui mainitakin. Kiitos teille, jotka olette olleet osana arkea ja juhlaa tänä vuonna. Vuodelta 2018 toivon, että asiat jatkaisi samaa rataa. Näin on hyvä. 

 Tällä porukalla vaihtui vuosi, kyllä koirajuttujen kautta olen löytänyt mahtavia ihmisiä.  
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti