27. tammikuuta 2019

Pentue 2019 (lancashirenkarjakoira)

Meidän ensimmäistä heelerpentuetta odotetaan syntyväksi helmikuussa viikolla 8.


Daamin Kersantti Karoliina "Hilda"

PLL-terve sukunsa tulosten perusteella 
CEA-geenitesti: Clear
Lonkat: D/A
Kyynäret: 0/0
Polvet: 0/0
Silmät: Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia 

Rallytoko: Hyväksytty tulos x 2, epävirallisesta kisasta
Agility: 0-ratoja ja voittoja, epävirallisista kisoista 
Luonnetesti: 97 pistettä, laukausvarma (hyväksytty)

Näyttelyt: 
Suomesta: Sert x 2, Vara-Sert x 5, Ryp3-pentu
Virosta: Sert, Rop Tsarodej Bentley Heeler "Pena" 

PLL-terve vanhempiensa tulosten perusteella 
Polvet: 0/0
Silmät: Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia 

Näyttelyt: 
Sert x 2, Rop-pentu
Viron juniorimuotovalio 
Baltian juniorivoittaja 2015 


Pena & Hilda

Hilda on reilu 3 vuotias, minun ensimmäinen heelerini. Olemme monenlaisia harrastuksia kokeilleet ja se on soveltunut kaikenlaiseen menoon: agilityä, rallytokoa, näyttelyitä, doboa ja mejää. Kisattu ollaan vasta lähinnä epävirallisissa kilpailuissa, meidän päälajit on agility ja rallytoko. Hilda palkkautuu hyvin ruoalla sekä leluilla, mutta myös minun kehut kantaa nykyisin pitkälle treenatessa. 

Hilda ei ole haukkuherkkä, mutta omaa pihaa se vahtii ja ilmoittaa vieraat ihmiset haukkumalla. Muuten se on arjessa hiljainen ja rauhallinen koira. 
Ihmisille se on lähes aina avoin ja tykkää ottaa rapsutuksia vastaan. Muiden koirien kanssa tulee toimeen, mutta omista puruluistaan ja leluista Hilda on tarkka.
Se ei ole arka erilaisille äänille eikä alustoille. Hildan kanssa on helppoa matkustaa. 

Eläinlääkärissä meidän ei ole tarvinnut Hildan kanssa käydä kuin rokotuksilla, terveystarkeissa sekä kerran silmätulehduksen vuoksi. Ja toki nyt tiineyden aikana asiaan kuuluvat käynnit. 

Hilda on luonnetestattu hyväksytysti ja se on laukausvarma. Näyttelyissä olemme käyneet jonkinverran, Hildalla on 2 sertiä ja 5 vara-sertiä Suomesta, aina se on saanut vähintään erinomaisen. 

Hilda jälkitreeneissä

Pena on kohta 5 vuotias heelerpoika. Penalla on ennestään yksi pentue, nämä pennut ovat oikein lupaavan oloisia. Pena viettää paljon aikaa tallilla ja se osaakin olla hyvin niin ihmisten, muiden koirien kuin hevosienkin kanssa. 
Pena on luonteeltaan tasainen, huoleton ja rauhallinen. Se käyttäytyy itsevarmasti ja iloisesti erilaisissa paikoissa, myös esim. eläinlääkärissä. Se ei ole herkkä haukkumaan. 
Pena on ollut perusterve kaikinpuolin. 

Pena on ulkomuodoltaan tasapainoinen, urosmainen kokonaisuus. Se on käynyt muutamissa näyttelyissä, Penalla on 2 sertiä Suomesta.

Pentueen sukutaulu

Tässä yhdistelmässä molemmat vanhemmat ovat heelereiden pevisan suhteen tutkittu erinomaisin tuloksin. Polvet molemmilla vanhemmilla on tutkittu (yli 3 vuotiaana) 0/0 ja silmien osalta ei ole todettu perinnöllisiä silmäsairauksia. 

Hildan sisaruksilla (4kpl) kaikilla on polvitutkimuksesta tulos 0/0 ja silmien osalta ei ole todettu perinnöllisiä silmäsairauksia pentupeilauksen jälkeenkään. 

Penan sisaruksista (5kpl) on 3 tutkittu polvien osalta joista kaikki saaneet 0/0. Pentupeilauksen jälkeen silmiä on 4 sisarukselta tutkittu, ei perinnöllisiä silmäsairauksia. 

Yhdistelmän isovanhempien jälkeläisnäyttö silmä- ja polvitutkimusten tulosten osalta on erinomaista. 

Molemmat vanhemmat ovat sukunsa tulosten perusteella PLL-terveitä. Hildalle on tehty CEA-geenitesti josta tulos Clear. 

Lonkka - ja kyynärtutkimuksia tässä yhdistelmässä on pentueen lähisuvun osalta tehty kolmelle: emä D/A, emän isä A/A ja isän isä A/B, kaikilla kyynäret 0/0. 

Hildasta on saatavilla (rallytoko ja agility) treenivideoita nähtäväksi 

 Pena veneilee (kuva:Teemu Ahtee)

Pennut tulevat kasvamaan tavallisen arjen keskellä ja niille annetaan mahdollisimman hyvät eväät tulevaisuuteen. Pennut luovutetaan rekisteröityinä, eläinlääkärin tarkastamina, mikrosirutettuina, virallisesti silmätarkastettuina sekä asianmukaisesti madotettuina. 
Ne saavat mukaansa myös pentupaketin sekä hoito-ohjeet. 
Olen allekirjoittanut Suomen Lancashire Heeler yhdistyksen kasvattajasitoumus lomakkeen.

Minuun saa aina ottaa yhteyttä ja haluan kuulla kasvattieni kuulumisia. Tarvittaessa saa myös koulutuksellista apua siinä määrin, kuin itse osaan neuvoa. 

Kerron mielelläni lisää,

pinja.tuukkanen@gmail.com
040-8378183 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti