27. helmikuuta 2019

Aada ultrattu kantavaksi

Tänään käytettiin Ilonan kanssa Aada ultrassa ja saatiin sieltä hyviä uutisia! Aada tosiaan odottaa pentuja. Ultran perusteella tarkkaa lukumäärää ei voi sanoa, mutta ainakin 3 pentua eläinlääkäri sieltä löysi. Ihanaa! 

Pennut syntyvät viikolla 14, laskettuaika on keskiviikkona 3.4. 
Sabletail's Blue Diamond "Aada"

Lonkat: A/A
Kyynäret: 0/0
Polvet: 0/0
Silmät: Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia 
Selkä: LTV0, VA0
Sydänultra: Ei osoita merkkejä sydänsairauksista 

Rallytoko: RTK1
Näyttelyt: Eri/1, Helsinki Puppy Winner Rop-pentuYacatis Gorrang-Dwanko "Viljo"

Lonkat: B/B
Kyynäret: 0/0
Polvet: 0/0
Silmät: Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia 
Selkä: LTV1 

Agility: Sert-A (kisaa pikkumaksi 3-luokassa)
Näyttelyt: Sert


Yhdistelmän sukutaulu

Aada on pian 3-vuotias, ilahduttava ja iloinen, täynnä intoa ja rakkautta oleva narttukoira. Aadan kanssa olen ehtinyt kokeilla monia eri lajeja enemmän tai vähemmän, muun muassa rallytokoa, agilitya, tokoa, noseworkia, ja doboa. Rallytoko ja toko ovat meidän päälajeja. Harrastuskaverina Aada on innokas, nopea oppimaan, miellyttämisenhaluinen ja motivoitunut. Kotioloissa Aada osaa rauhoittua hyvin, ja on oikein hyväuninen. Aada ei reagoi kerrostalon ääniin, muuta kuin korkeintaan puhahtamalla tai korviaan heilauttamalla. Aada on mutkaton kerrostaloasukki, ja sen kanssa on helppo matkustaa sekä käydä muiden luona kylässä. 

Aada on luonteeltaan avoin, ja tulee toimeen lähes kaikentyyppisten koirien kanssa. Aada osaa ottaa johtajan roolin ja kertoa toiselle koiralle mikä on sallittua ja mikä ei. Leikkiessä Aada voi intoutua haukkumaan, muuten se on todella hiljainen kaveri. Uusia ihmisiä ja koiria kohtaan Aada on lähes aina avoin ja tutustuu mielellään, ihmisiä Aada rakastaa ja haluaa olla mieliksi ja kerätä rapsutuksia. Pienten lasten kanssa Aada osaa olla nätisti, vaikka vauhtiakin sillä riittää. Aada on nöyrä ja tottelevainen, siksi sen kanssa on helppo tehdä yhteistyötä ja se lähtee avoimesti ja ilolla mukaan kaikkeen tekemiseen. 

Aada ei reagoi ääniin, eikä se ole normaaliarjessa haukkuherkkä. Aada ei puolusta omia ruokiaan, vaan siltä saa ottaa luun tai ruoan pois nenän edestä, jos tarve vaatii. 

Aada on pysynyt koko ikänsä hyvin terveenä. Yhden ainoan kerran olemme joutuneet tapaturman vuoksi käydä eläinlääkärissä, kun Aada sai toisen koiran tassusta haavauman silmään viime kesänä. Muutoin olemmekin käyneet vain rutiinikäynneillä, eli rokotuksissa, terveystarkastuksissa ja nyt tiineyteen kuuluvilla käynneillä. Eläinlääkäriin Aada menee avoimesti ja nöyrästi. Aada on kuvattu ja tutkittu joka osa-alueelta, eikä sillä ole mitään poikkeavaa tai huomautettavaa luustossa, silmissä tai sydämessä.

- Ilona 

Aadalle oli jo luonnetestiin paikka varattuna, mutta edellisen juoksun vuoksi ei voinut testiin osallistua. Aadan vanhemmat ovat kuitenkin hyväksytysti luonnetestattuja (isä 140p laukausvarma ja emä 138p laukausvarma) sekä molemmat sisarukset ovat luonnetestattuja hyväksytysti (sisko 173p laukauskokematon ja veli 124p laukausvarma).


Viljo on ensimmäinen kelpieni sekä agilitykoirani. Viljo asustaa 10-vuotiaan rescue mummokoiran kanssa. 

Agilitya olemme harrastaneet pentuiästä lähtien. Viljo on ensimmäinen agilitykoirani joten olemme yhdessä treenanneet ja opiskelleet agilityn saloja. Ja parempaa treenikamua en olisi voinutkaan toivoa! Viljo on aina valmis työskentelemään ja se into ei lopahda. Jaksaa toistoja ja kestää palautetta. Vauhti on kova ja, jos kartturi ei pysy matkassa mukana ja ole aina askeleen edelle ajatuksissa, niin Viljo tekee puolestani päätökset. Rauhoittumisen taito on pitänyt opetella erilaisissa treeni- ja kisapaikoissa. Ja tämä taito onkin hienosti opittu. Kierrokset nousevat edelleen, mutta olemme opetelleet hyödyntämään sitä ja ottamaan sen positiivisena asiana. 

On mahtavaa nähdä se syttyminen, kun Viljo pääsee kentälle omaan suoritukseen ja se onnen ja ilon määrä mikä lähtee tuosta kelpiinistä! Olemme oppineet toisiltamme paljon ja oppiminen jatkuu edelleen pikkumaksi3:ssa kisatessa. Harrastamme myös canicrossia yhdessä. 

 Lapsia kuuluu paljon lähiperheeseen ja Viljo onkin mitä lapsirakkain koira. Kärsivällisyyttä riittää pienten käsien kanssa ja frisbeeta tai palloa jaksetaan hakea vaikka käskyt eivät täysin ymmärrettäviä olisikaan. Viljo on myös aikuisia ihmisiä kohtaan mitä sosiaalisin koira. Kaikkia pitää päästä tutustumaan ja kaikkia rakastetaan yhtä paljon. 

Viljo on aina ollut mukana kaikkialla. Erilaiset paikat, alustat, ihmiset ja äänet ovat tullut tutuksi ja Viljo ei pienestä hetkahda. Viljo on myös paukkuvarma

- Senni


Pennut tulevat kasvamaan tavallisen arjen keskellä ja niille annetaan mahdollisimman hyvät eväät tulevaisuuteen. Pennut luovutetaan rekisteröityinä, eläinlääkärin tarkastamina, mikrosirutettuina  sekä asianmukaisesti madotettuina. 
Ne saavat mukaansa myös pentupaketin sekä hoito-ohjeet. 

Minuun saa aina ottaa yhteyttä ja haluan kuulla kasvattieni kuulumisia. Tarvittaessa saa myös koulutuksellista apua siinä määrin, kuin itse osaan neuvoa. 

Kerron mielelläni lisää,

pinja.tuukkanen@gmail.com
040-8378183

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti