17. tammikuuta 2023

Kikka

Pitää kirjoitella Kikasta vähän asioita muistiin. Ikää sillä on nyt 4,5 kuukautta. Painoa 8,6kg. Korkeutta ei olla mitattu, mutta kovin korkea se minun silmään ei ole. 

Luonteeltaan Kikka on ylitsepursuavan iloinen. Se rakastaa kaikkea ja kaikkia. On myös todella reipas ja rohkea, tähän mennessä kerrostalon kierreportaat ovat ainoastaan ollut sen mielestä jännittävät. Kotona se osaa rauhoittua ihan hyvin ja vauvan kanssa olla todella hienosti. 

Kikan tapoihin kuuluu tulla esittelemään omia lelujaan päivän mittaan sekä minulle että Hildalle. Minun kuuluu niitä sitten ihastella (heh!) ja Hilda ei moisesta juurikaan välitä. Kikka tykkää nukkua vieressä ja usein hakeutuukin Hildan lähelle nukkumaan, joskus jopa osin sen päälle.. 

Harjoittelua tarvitsee erityisesti siinä, ettei lenkillä vetäisi hihnassa ja ettei kaikkia muita koiria ole tarkoitus pysähtyä moikkaamaan. Myös meille tulevat vieraat Kikka ottaa vähän turhankin innokkaasti vastaan, tosin yleensä osaa sitten kyllä myös rauhoittua. Viihtyy sylissä ja erityisesti siihen rauhoittuu hyvin. 

Kikka ei juurikaan hauku, paitsi silloin kun yrittää komentaa Mimppeä leikkimään. Kikka on tosi sitkeä, eikä luovuta vähällä. Jos toinen koira ei siitä niin pidä, niin Kikka yrittää silti hakea huomiota. Mimpellä on enemmän auktoriteettia kuin Hildalla. 

Kotona ollaan treenattu istumista, maahan menoa, seuraamisen alkeita sekä perusasentoa. Lisäksi näyttelyitä silmällä pitäen seisomista ja hampaiden katsomista. Meidän treenit ovat olleet hyvin lyhkäisiä ja pyrkimys on ollut palkata ja kehua paljon. Vetoleikeistä tykkää myös, tosin nyt hampaat vaihtuvat juuri (eilen huomasin että alakulmuri oli lähtenyt). Ja on ihan todella, todella ahne. 

Lähes aina pyytää pihalle jos on hätä eikä pissivahinkoja juurikaan enää ole tullut. Kotona se on tuhonnut muutamia kännykän latureita ja nakertanut mattoja. 

Kikalla ei ikinä ole huonoa päivää tai edes huonoa hetkeä. Se on aina super iloinen. Kävellen se ei juurikaan liiku, vaan ennemmin juoksee ja hyppii eteenpäin :)

Kikka on omaa kasvatuslinjaa jo melko monen sukupolven verran. Meidän Jillasta lähtien omia kasvatteja tässä välissä on Tarmo - Ruska - Nasta ja sitten Kikka. 

Alla olevissa kuvissa ikää noin 4kk... On se mainio!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti