24. syyskuuta 2016

Monta lajia yhtenä päivänä

Tänään käytiin tutustumassa ja kokeilemassa kolmea eri lajia, jotka olivat dobo, koirajumppa ja nosework. Dobossa ollaan kelpieiden kanssa joskus oltu, mutta kaksi muuta lajia eivät olleet ennestään tuttuja.

Alunperin kun ilmoituksen tästä näin, niin ajattelin heti, että Tamskun kanssa tuonne noseworkiin pitää päästä, kun sen kanssa ollaan kotona jotain pientä lajiin liittyvää tehty ja olisi juuri Tamskulle sopivaa ohjelmaa. Mutta mikä siinä onkin, että kun näiden narttujen juoksuja odottaa, niin tuntuu että ne ei ala koskaan ja sitten kun toivoo että ne ei kohdalle osu, niin toki ne silloin on. Eli Tamsku on juoksussa nyt, joten tapahtuma jäi sen osalta väliin.

No Hildan kanssa sitten aloitettiin dobolla. Reipas pieni heeleri doboili hienosti ja oli heti alusta lähtien tosi rohkeasti pallon päällä. Ainoastaan ihan loppuvenyyttelyt ei oikein jaksaneet enää kiinnostaa, mutta tosi hienosti noin muuten jaksoi koko dobotunnin. 
Tauon aikana Hilda tietysti halusi leikittää muita ja useasti Hilda saakin muista koirista itselleen kaverin. AIka moni koira siitä tykkää. 
Seuraavana oli vuorossa koirajumppa ja se olikin ihmiselle ihan liikunnallinen juttu (toki dobokin on). Mutta tässä oli ehkä pienen koiran kanssa se etu, että pääsi jossain jumppaliikkeissä helpommalla :D

Viimeisenä oli sitten nosework, johon Jilla pääsi sitten tytärtään tuuraamaan. Ensin makupaloja laitettiin koreihin ja niiden syöntihän ahneelta kelpieltä onnistuu. Sitten vaikeutettiin ja edelleen onnistui hyvin. Kouluttaja sanoi, että Jilla tekee taitavasti ja edetä saisi aika nopeaa tahtia. Lopuksi oli makupala aika vaikeassa paikassa (jakkarassa) mutta lopulta sekin löytyi. 

Pakko kertoa, että Jilla-mummeli oli niin innoissana päästessään halliin ja treenaamaan, että ohjeita kuunnellessa se ei olisi millään malttanut olla aloillaan. Tarjosi istumista, maahanmenoa, pakittamista, nuoli minun naamaa, hyppi vasten, rapsutti kaulapantaansa, yritti imeskellä minun hiuksia... Mummeli, kohta 9 vee oli NIIN innoissaan! 

Koirat oli taitavia, enitenhän sitä taitaa olla aina ihmisellä opettelemista. Hilda jaksoi hienosti keskittyä ja se ei hauku tai ääntele hallissa vaikka joku muu koira niin tekisi. Jilla nyt taas on minun luottokoira (ainakin jos makupalojen syömisestä on kyse, heh!). Kokonaisuudessaan mukava tapahtuma, kivat kouluttajat ja mielenkiintoiset lajit. 

 Hilda doboilee

Vuorossa tasapainotyyny

  
 Jilla ja nosework
 
Tamsku etsimässä sieniä minun kanssa tällä viikolla

Ilonan ottama kuva, Aada ja Alvin metsäretkellä
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti