28. joulukuuta 2016

Miten meni 2016?

Tämän vuoden alussa kirjailin tavoitteita ylös ja nyt onkin sitten aika katsoa miten kävi. Kaikenlaista mahtui tähänkin vuoteen, pääasiassa hyvää. 

Jilla

Agilityn suhteen oli tavoitteena käydä fiilistelemässä vielä muutama kisa ja kirjoitin, että viimeinen luva tulee jos tulee. Neljä rataa kisattiin kakkosluokassa ja saatiin pääsiäisen aikaan Sert ja menolippu kolmosiin! Kolmosluokassa käytiin kaksi rataa omassa kotihallissa rallattamassa ja siihen oli hyvä päättää Jillan agilityura. 

Tokoa ja rallytokoa suunnittelin, että tehdään fiiliksen mukaan. Tokon suhteen ei tehty koko vuonna oikein mitään. Rallytokossa käytiin yksi kisa ja saatiin hyväksytty tulos. 

Näyttelyiden kohdalla kirjoitin, että käydään vetskukehissä ja olisi mukava jos joku tuomari palkitsisi rop-veteraanina. Näyttelyiden suhteen Jillan kanssa vuosi meni täysin yli odotusten. Neljä käyntiä veteraaneissa ja tulokset olivat noususuhdanteessa. Tulokset alkoi PN3, sitten PN2+Rop-vet, sen jälkeen Vsp+Rop-vet ja kaiken kruunasi Rop, Rop-vet, Ryp4, Bis1-vet. Tämän jälkeen ei sitten kehissä käyty :D 

Ja sitten Jilla-mummeli pääsi vielä syksyllä kokeilemaan ihan uuttakin juttua, tutustumistunnilla lajia nimeltä nose work. 

 Jillan kanssa agilityä, sitä minulla on kyllä ikävä  
Tamsu

Rallytokon suhteen meillä oli tavoitteena saada Rtk1 ja se jäi kyllä saamatta. Yksi kisa ainoastaan käytiin ja sieltä jäi tulos saamatta, mikä meni kyllä ihan ohjaajan piikkiin. 

Näyttelyiden kohdalla meillä oli Tamskun kanssa jo monta vuotta tavoitteena lähteä reissuun ja yrittää ulkomaan cacibia. Kesällä tehtiin matka Latviaan ja sieltä saatiin juuri se mitä toivottiin. Tamsku oli Rop ja sai cacibin, joten tuli kansainväliseksi näyttelyvalioksi ja sai pari titteliä vielä päälle! Suomessa ei käyty yhtään näyttelyä (edellisestä taitaa olla pari vuotta aikaa, heh!) 

Tamsku kävi myös yhden kerran koirahierontakurssilla minun kanssa. 

Tamsku ja hänen reissunsa saalis, joten nyt on sitten 
C.I.E Fi, Ee, Lv Mva, Ee Jmva, Jv-10, TlnW-13, LvV-16 (Agi2)
Sabletail's Lion Tamer    
Hilda

Agilityn, tokon ja rallytokon kohdalla oli Hildan kanssa tavoitteena tehdä pohjatyötä kuntoon. Alkuvuodesta käytiin (pentu)tokokurssilla, kesällä treenattiin rallytokoa treeniryhmän kanssa ja loppuvuodesta aloitettiin agilityryhmässä. Alku on hyvällä mallilla, mutta toki töitä on paljon vielä edessä. 

Näyttelyissä oli tavoitteena käydä pari kertaa sekä pentu- että junnuluokissa. Kirjoitin että olisi huippua saada eka sert tai edes erinomainen. Kaksi kertaa käytiin pentuluokissa, tuloksina 2 x Rop-pentu ja pentunäyttelyssä vielä Ryp3. Junnuluokissa käytiin sitten kuusi kertaa, joista tuloksina hienosti kuusi erinomaista. Eka sert on vielä saamatta mutta pari vara-sertiä tuli.

Terveystarkeissa oli tavoitteena käydä ja siellä me käytiin. Terveet oli silmät, polvet ja kyynäret. Lonkista toinen oli hyvä ja toinen huono. 

Hilda kokeili myös doboa yhden tutustumistunnin verran.

Hilda juuri omana itsenään

Pinja

Minun tavoitteena oli hoitaa kunnialla opiskelut sekä koirat ja molempia yritin parhaani mukaan. Lisäksi kirjoitin että olisi kiva kokeilla jotain ihan uutta, esimerkiksi harrastusta, mutta se taisi jäädä enemmän suunnittelun asteelle. 

Tavoitteena oli myös päivittää blogia yli 100 kertaa ja sehän täyttyi sillä tämä taitaa olla päivitys numero 111 :)

Lopuksi kirjoitin että minulla olisi yksi kelpieisiin liittyvä haave/tavoite. Se oli niin varovainen toive, etten uskaltanut enempää edes sanoa. Joskus ne onneksi toteutuukin ja Jillasta sain jatkoa sen lapsenlapsien muodossa. Se oli kyllä yksi vuoden kohokohdista!

Lopuksi vielä laitoin, että vaikka tavoitteet ovat hyvin tulospainotteisia, niin tärkeintä koirien kanssa on niiden terveys ja yhteinen arki. Näiden suhteen ei valittamista ole. Pikkujuttuja oli omilla koirilla, mm. Hildan silmätulehdus ja Jillan korvatulehus. Tamsua ei tarvinnut koko vuonna eläinlääkärissä käyttää. 

Jotain myös itselleni..ensimmäinen sijoituskoira <3
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti