18. tammikuuta 2016

Onnistuneita treenejä

Kyllä minä vaan niin tykkään tästä kun on paljon vapaata :-D Harkka alkaa vasta helmikuun lopulla ja sitten onkin kädet täynnä töitä. Joten nyt pitää nauttiakin.

Pakkasta näyttää olevan -28, joten olikin kiva päästä viikonloppuna treenaamaan lämpimään halliin. Tassuja nämä nostelee, luulen että liikkeessä ei muuten niin olisi kylmissään, mutta juurikin ne tassut palelee.

Lauantaina meillä oli pentukoulu. Menikin aika kivasti! Ekana harjoiteltiin edellisen kerran juttuja, eli istumista ja maahanmenoa. Seuraavaksi aiheena oli seisominen, joka onkin näyttelytreenien kautta Hildalle tuttu.
Sitten oli merkkejä maassa, joita jokainen vuorollaan pujotteli. Tässä kohtaa meinasi ohjaajalle tulla hiki, kun muistelin viime treenin viimeistä tehtävää, jolloin kaikki muu kiinnosti kuin ohjaaja. No, tämä mentiin "imuttamalla", eli minulla käsi alhaalla ja Hilda nakersi juustoa kävellessä. Toimi!
Sitten tämäkin oli hyödyllinen harjoitus kun kouluttaja piti pentua hihnasta kiinni ja siten treenattiin luoksetuloa. Tässäkin kohtaa meinasi ohjaajalle tulla taas hiki, kun Hildasta muut pennut on niiiiin kivoja. Sanoin vielä ekalla kerralla, että jos Hilda on yhtään menossa muiden pentujen luo niin älä päästä, kun en ole varma tuleeko sitten luo. Ei varmasti olisi kouluttaja päästänytkään :-). Mutta heeleri olikin ohjaajan perään ja juosta kipitti luokse. Jee! Tämä toistettiin kahdesti.
Ihan viimeisillä minuuteilla Hilda keskittyi vaan haiselemaan tekonurmea ja kiinnostus ohjaajaa kohtaan katosi, mutta luulen että ei jaksanut enää sitten keskittyä. Mutta olin pentuun tosi tyytyväinen! Ja meille tosi hyödyllinen tämä pentukoulu, täytyy myös sanoa että kouluttajat ovat olleet tosi mukavia.

Sunnuntaina oli treenitunti taas ja nyt kelpieistä oli Tamskun vuoro päästä mukaan. Se olikin hirmu innoissaan taas ja ennakoi vähän liikkeissä. Kesken seuraamisen meni maahan jne. Mutta parempi niin että on intopiukeana. Treenattiin rallytokoa, lähinnä seuraamista ja istumista ohjaajan eteen. Sitten sitä että ohjaaja kiertää koiran ympäri, koiran ollessa istumassa tai maassa. Tamsku teki hyvin! Lagotto-Rossin kamuna oli myös paikkamakuussa ja hyvin kesti siinäkin. Kävin välillä palkkaamassa. Hyvää häiriötä sekin, että siinä kulki ihminen koiran kanssa takana. Ei ollut Tamsu yhtään sen näköinen, että lähtisi siitä.

Hilda teki näyttelyjuttuja ja se meille vaikein, eli liikkuminen oli parempi mitä edellisellä kerralla. En tiedä auttoiko se, että vaihdoin kelpieillä käytössä olleen näyttelyhihnan vai se, että edellisenä päivänä oltiin tehty tuo imutustreeni. Nenä kuitenkaan ei käynyt niin paljoa massa. Katsekontakti oli minuun, jolloin tietysti etuliikkeet kärsii näyttelyitä ajatellen, mutta parempi tämä kuin neliveto tai jatkuva maan haistelu.

Tulipa pitkä tarina treeneistä. Eilen Hilda kävi myös Mustissa ja Mirrissä shoppailemassa itselleen ja kelpieille Maukas-pakastepullia. Käytin samalla siellä vaa'alla ja tasan 5kg oli paino nyt 4,5kk iässä.

Tamsu odottaa omaa vuoroa. Se ihan vinkui kun sai Back On Trackin päälle ja tajusi että pääsee mukaan treeneihin. 

Tamsku ja Hilda sekä niiden leikit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti