6. heinäkuuta 2016

Asiaa Patrikista

Pennuista saa niin paljon iloa elämään, mutta joskus myös huoltakin. Pentutarkastuksessa tytöillä oli kaikki kaikinpuolin ok, mutta urospennulla kuului sydämestä sivuääni. Tätä me kaikki tietysti säikähdettiin ja haluttiin asia tutkia kunnolla. Soitin heti Lahteen ja varasin ajan Seppo Lambergille. Hänestä olen paljon kuullut ja lukenut suosituksia ja voisin sanoa että oikealle ihmiselle varmasti päädyttiin. Suosittelen!

Tänään oli siis pennun ultrapäivä. Kyllä jännitti, kovasti. Sivuääni kuului asteikolla 2/6. Ultra kertoi, että pennun sydämessä eteisväliseinässä on vuotovirtaus, eli aukko. Nyt tässä kohtaa on mahdotonta sanoa, miten aukko tulevaisuudessa muuttuu. Koiran ollessa 2 vuoden ikäinen sen tietää vasta mikä on lopputulos. Hyvällä tuurilla aukko voi sulkeutua täysin. Kaikki muu mitä sydänultrassa tutkittiin oli ok.

Oireita voi tulla tai sitten pentu voi elää oireettoman elämän. Rasituksensiedon heikentyminen voi olla oireena, joten esimerkiksi kovaa agilitykäyttöä ei tälle pennulle kannata suunnitella tulevaisuuteen. Oireeton koira ei tarvitse lääkehoitoa, eikä liikuntarajoitteita ole.

Olin kiinnostunut myös perinnöllisyydestä, sillä menihän tästä pentueesta Aada sijoitukseen. Samoin kiinnosti mitä asiantuntija on mieltä vanhempien jalostuskäytöstä. Väliseinäreikien periytyminen on monimutkaista ja yleensä periytyvät polygeenisesti usean perintötekijän yhteisvaikutuksena. Tätä yhdistelmää ei suositella uusittavaksi (eikä ollut tarkoituskaan), mutta kumpaakin vanhempaa sekä sisaruksia voi jalostukseen käyttää. Tästäkin pyysin ihan kirjallisen lausunnon.

Kehuja sai pentu - on niin reipas, hyväntuulinen ja fiksu.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti